Kinderboek

Onze ouders gaan scheiden…
maar niet van ons

Als ouders gaan scheiden, is dat niet alleen lastig voor henzelf, maar ook voor hun kinderen. Alles wat vanzelfsprekend was, is dat opeens niet meer. Er verandert een hoop en voor veel kinderen is dit een lastige periode.

Als kind van gescheiden ouders weet ik zelf wat het betekent als je ouders gaan scheiden. Het had mij toen veel steun gegeven als ik een boek had gelezen waarin stond dat ik niet de enige was en dat mijn ouders van elkaar scheidden, maar niet van mij! Dat boek is er nu.

In dit eenvoudige en mooie verhaal maken Tim en Roos de scheiding van hun ouders mee. Zij vertellen wat dit met ze doet en wat er voor hen allemaal verandert. Door dit verhaal met kinderen te lezen, voelen ze zich gesteund. Ze herkennen zichzelf erin en dat geeft vertrouwen. Uiteraard staan er ook tips in over hoe je als kind met een scheiding om kunt gaan. Het boek is geïllustreerd met kleurrijke tekeningen van mij.

Bestel het boek

Het boek is voor €14,99 verkrijgbaar en kun je bestellen door een mail te sturen naar: ruth.kindercoach@gmail.com. Ook vind je het in verschillende boekwinkels in Rotterdam.

Vermeld in de e-mail:

  • je postadres,
  • het aantal boeken dat je wilt bestellen,
  • eventuele andere opmerkingen.

“Mooi boekje heb je geschreven, Ruth. Tranen stonden in mijn ogen bij ’t lezen. Zooo super belangrijk dat kinderen dit mee krijgen. Scheiden is geen kattepis. Maar soms toch de beste optie. Fijn voor alle kids in die situatie dat jij dat zo goed hebt verwoord en getekend! Xx”

Mariska

“Erg fijn en toegankelijk boekje! Mooie manier om kinderen te laten begrijpen wat er gebeurt als je ouders gaan scheiden.”
Hannah

“Ik heb net jouw boekje gelezen en ik vind het een mooi, compleet geheel met grappige illustraties. Het boek geeft weer hoe kinderen zich kunnen voelen in deze moeilijke, ongekozen periode. Ik hoop dat elk kind, mocht het zich in de situatie bevinden, jouw boekje in handen weet te krijgen. Het is een aanrader dat iedere lagere school het boekje, zichtbaar, in hun bibliotheek heeft staan.”

Mieke