Over mij

Ik ben Ruth Meertens en ik ben al meer dan tien jaar kindercoach.

Dat is geen toeval, want wat had ik toen ik opgroeide graag zelf een ‘Ruth’ gehad. Ik worstelde met nogal wat dingen:

  • De scheiding van mijn ouders en het gevoel dat ik de enige was die zoiets meemaakte;
  • Gepest worden op school en denken dat ik dat verdiend had;
  • Gevoelig zijn (HSP) en niet weten hoe ik met alle indrukken, emoties en gevoelens om moest gaan;
  • Een complexe thuissituatie;
  • Zoekende naar wie ik zelf was, wat ik zelf leuk vond en vooral waar ik goed in was.

Met vallen en opstaan heb ik geleerd om met al die uitdagingen om te gaan. Maar wat was het toch een stuk makkelijker geweest als ik iemand had gehad om mee te praten.

Dat ik kindercoach werd, is dus niet zo gek. Toch heeft dat nog best een tijd geduurd. Eerst heb ik jaren allerlei verschillende banen gehad. Ik wilde eigenlijk altijd psychologie studeren, maar durfde die stap destijds niet te zetten. Toen ik jaren later wél iets wilde gaan doen waar ik echt blij van werd, vond ik het te lang duren om alsnog psychologie te gaan studeren. Ik wilde snel aan de slag: coachen en kinderen helpen. Mijn geluk kon niet op toen ik ontdekte dat er een opleiding tot kindercoach was. 

Sinds 2002 werk ik dan eindelijk als gecertificeerd kindercoach. Hierin kan ik al mijn kennis, levenservaring en intuïtie kwijt. Het is gewoon zo leuk om met kinderen te werken en die gezichtjes te zien stralen! Ik ben misschien een laatbloeier geweest, maar ik doe nu al jaren wat ik écht leuk vind: kinderen helpen vrolijker en sterker in het leven te staan.

Daarnaast praat ik trouwens ook nog weleens met volwassenen hoor: met mijn man en mijn inmiddels volwassen zoon, met vriendinnen kletsen, lachen en gezellige dingen doen of tennissen. Op andere momenten zoek ik juist de rust op. Dan ga ik wandelen met mijn hond of tekenen. Naast mijn werk als kindercoach teken en ontwerp ik kaarten en illustraties onder de naam Design by Ruthjes. Het is niet voor niks dat creativiteit ook in mijn coaching zo’n grote rol speelt.

Ondanks alles wat ik meegemaakt heb in mijn leven, voel ik me positief en sterk. Ik ben in balans en doe de dingen die ik leuk vind. En als ik dat mezelf kan leren, dan kan ik het jouw kind ook leren. Voel je welkom!

Wil je me beter leren kennen?